Робочий візит президента Національної академії аграрних наук України Гадзала Я.М. та виконуючого обов’язки академіка-секретаря Відділення зоотехнії Ібатулліна І.І.

8 березня 2023 року Інститут овочівництва і баштанництва НААН з робочим візитом відвідав президент Національної академії аграрних наук України Гадзало Я.М. та виконуючий обов’язки академіка-секретаря Відділення зоотехнії Ібатуллін І.І. В ході зустрічі з директором інституту Куцом О.В., заступником директора з інноваційно-інвестиційного розвитку Семененком І.І., ученим секретарем Щербиною С.О. та завідувачем лабораторії генетики, генетичних ресурсів та біотехнології Івченко Т.В. було обговорено основні проблеми галузі овочівництва і баштанництва та аграрної науки, напрями їх вирішення. Ярослав Михайлович акцентував увагу на швидкому відновлені інфраструктури інституту від наслідків військових дій, активізації роботи щодо забезпечення сільськогосподарських виробників насінням овочевих і баштанних рослин української селекції, розвитку міжнародного наукового співробітництва та тісній співпраці з українськими аграріями.

Науковці інституту ознайомили президента НААН з роботою лабораторії біотехнології, основними результатами науково-дослідних робіт щодо розроблення теоретичних основ селекції підщеп помідора за технології мікрощеплення, інтродукції нових видів овочевих рослин тощо.

Президент висловив вдячність колективу інституту за плідну працю у важкі для нашої країни часи, наголосив на особистій підтримці установи та аграрної науки в галузі овочівництва і баштанництва.