Звіт керівника програми наукових досліджень НААН на 2021 - 2025 рр. 20 «Овочівництво і баштанництво», директора Інституту овочівництва і баштанництва НААН, д. с.-г. н. Олександра КУЦА на розширеному засіданні бюро Відділення рослинництва

7 лютого 2022 р. на розширеному засіданні бюро Відділення рослинництва Національної академії аграрних наук України заслухано звіт керівника ПНД НААН 20 «Селекція і технологія виробництва овочевих та баштанних культур» («Овочівництво і баштанництво»)  за 2021 рік, директора Інституту овочівництва і баштанництва НААН, доктора сільськогосподарських наук Олександра КУЦА, у якому він ґрунтовно доповів про результати фундаментальних і прикладних досліджень за 30 завданнями, які виконуються в межах цієї програми.

Програма наукових досліджень «Овочівництво і баштанництво» спрямована на розроблення концептуальних напрямів та науково-практичних рішень інноваційного розвитку галузі овочівництва, зменшення її імпортозалежності, забезпечення здоров'я нації та продовольчої і національної безпеки України.

В цілому, надано високу оцінку науковій і практичній цінності досліджень, проведених в рамках виконання ПНД 20. Підкреслено величезний обсяг досліджень, їх відповідність світовим тенденціям розвитку аграрної галузі.

Звіт схвалено та рекомендовано до затвердження на Президії НААН.