VІ Міжнародна науково-практична конференція «Теоретичні й практичні аспекти розвитку галузі овочівництва в сучасних умовах»

25 травня 2023 року відбулася VІ Міжнародна науково-практична конференція «Теоретичні й практичні аспекти розвитку галузі овочівництва в сучасних умовах» (on-line) за напрямами: застосування сучасних генетико-біотехнологічних та імунологічних методів для прискорення сортової, гетерозисної, трансгресивної та інтрогресивної селекції овочевих видів рослин; інноваційні розробки в селекції овочевих, баштанних і малопоширених культур; інноваційні технології виробництва овочевої продукції й насіння; альтернативні технології вирощування (органічні, ресурсоощадні, біодинамічні); якість та використання продукції овочівництва: функціональність, харчова цінність, безпечність; формування ринку овочевої продукції, проблеми комерціалізації науково-технічних розробок в агропромисловому комплексі.

Відкрив роботу конференції директор інституту, доктор с.-г. наук Олександр КУЦ, який презентував роботу установи, наголосивши на вагомих селекційних та технологічних здобутках.

В роботі конференції з цікавими та актуальними доповідями (on-line) взяли участь 16 науково-дослідних установ та закладів вищої освіти України та закордону. Висвітлили у доповідях наукові результати вчені з Латвійського університету природничих наук і технологій (Латвія), провідні науковці й викладачі Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААН, Державного біотехнологічного університету МОН України, Білоцерківського національного аграрного університету МОН України, Львівського національного університету природокористування МОН України, Інституту овочівництва і баштанництва НААН.

Також у конференції взяли участь (off-line) науковці із Самаркандського державного університету ім. Рашидова (Узбекистан), Національного університету біоресурсів і природокористування МОН України, Центрально українського національного технічного університету МОН України, Інституту картоплярства НААН, Поліського дослідного відділення Інституту картоплярства НААН, Одеського державного екологічного університету МОН України, Уманського національного університету садівництва МОН України, Дніпропетровської ДС ІОБ НААН, ДС «Маяк» ІОБ НААН, Устимівської дослідної станції Інституту рослинництва ім. Юр’єва НААН.

Ми впевнені, що VІ Міжнародна науково-практична конференція стане дієвим заходом на шляху подальшого вдосконалення сільськогосподарської науки, практики та впровадження завершеної наукової продукції у виробництво, а обмін новітнім досвідом, знаннями та ідеями допоміг визначити шляхи подальшого вдосконалення та інтенсивного розвитку галузі овочівництва.

Дякуємо всім учасникам заходу за насичену та плідну працю!

Бажаємо творчого натхнення, успіхів на науковій ниві, плідної праці на благо, розвиток та відновлення нашої Держави!

Слава Україні!

ВІДЕОЗАПИС КОНФЕРЕНЦІЇ