Науково-практичний семінар «Грантові пропозиції для дослідників з України від країн ЄС»

18 січня 2024 року в Інституті овочівництва і баштанництва НААН у відповідності до Плану проведення міжнародних та всеукраїнських наукових заходів (наукових конференцій, симпозіумів, семінарів, вебінарів, круглих столів, днів поля) на 2024 рік проведено науково-практичний семінар на тему «Грантові пропозиції для дослідників з України від країн ЄС», спікер – кандидат сільськогосподарських наук, старший дослідник, старший науковий співробітник лабораторії генетики, генетичних ресурсів та біотехнології Мозговська  Ганна  Валеріївна.

На заході було представлено добірку грантових фондів та платформ для пошуку відкритих вакансій для стажування у країнах ЕС. Висвітлено інформацію від Німецького дослідницького фонду, Фонду Олександра Фон Хумбольдта, Горизонт Україна, Шведського фонду стратегічних досліджень та Наука для України. Розглянуто питання пошуку фінансування для проведення сумісних досліджень як в Україні, так і за її межами для молодих вчених та досвідчених науковців.

В семінарі прийняли участь науковці Інституту овочівництва і баштанництва НААН та його мережі. Семінар дав чудову можливість дізнатися більше про актуальні конкурси та можливості для співпраці з іноземними колегами, що дозволить розширити наукові межі.